Regummerade lastbilsdäck 24/7

Vad är korrekt om regummerade däck?

     trailers

Hur fungerar det?

Spara en slant!

Det kan bli en dyr historia att köpa nya däck till lastbilen och ibland kanske man inte har råd att köpa de allra bästa på marknaden. Regummerade däck erbjuder en billig lösning som ofta kostar en bråkdel av priset för helt nya däck. De flesta begagnade däck man kan köpa från olika företag har genomgått regummering. Det finns dock både för- och nackdelar med dessa däck.

Så här fungerar regummering

När man regummerar kan man använda stommen på nytt och beroende på körförhållanden och kvaliteten kan denna användas en gång eller flera gånger. Då man regummerar kan man ha möjligheten att anpassa mönstret efter ens behov och den nya slitbanan ersätts med en helt ny. Kvaliteten på regummerade lastbilsdäck är beroende av kvaliteten på stommen och innan man kan gå igenom med regummeringen kontrolleras denna kvalitet utförligt. Detta ska helst göras genom röntgen. På lastbilsdäck är det halv-regummering som är standard i branschen, vilket enbart att det enbart är slitbanan som byts och sektionshöjden förändras inte.

Nackdelar och fördelar

En av de allra största fördelarna med regummerade däck är som sagt priset och inköpskostnaderna. Jämför man med nya däck är inköpskostnaderna mycket lägre och regummerade lastbilsdäck uppgår ofta till endast 60 % av priset för helt nya lastbilsdäck. Genom regummering så återvinner man däck och därför skonas även miljön när man väljer att använda sig av denna metod istället för att köpa nya däck. Idag är metoderna för regummering även mer miljövänliga.

Nackdelar med regummerade lastbilsdäck är att de kan slitas fortare än vad helt nya däck kan göra. Man måste även vara väldigt noggrann med vilket företag man regummerar däcken med, eftersom det krävs mycket kontroller för att däcket ska bli säkert att köra med. Välj bara att regummera dina däck hos ett företag som har goda rekommendationer. Det är av yttersta vikt att stommen är i gott skick, annars kan man inte regummera däcken och detta måste kontrolleras ordentligt.

Svensk regummering håller god kvalitet

För några år sedan hade regummerade däck ett ganska dåligt rykte, men det var främst på grund av att det fanns många oseriösa återförsäljare på marknaden. Idag har detta löst sig och de flesta regummerade däck i Sverige håller god kvalitet. Regummerade däck behöver inte vara sämre än nya lastbilsdäck och man sparar både på miljön och ekonomin när man väljer detta alternativ. Eftersom slitbanan byts ut får man ett utmärkt mönsterdjup och kan köra säkert och bekvämt på vägarna.